esmaspäev, 13. detsember 2010

Nigella brownie'd šokolaadikastmega


Retsept on väikeste minupoolsete muudatustega, mis on tingitud mh sellest, mida kapis oli:)
225 g tumedat šokolaadi
225 g võid
2 tl vaniljesuhkrut
180 g suhkrut
3 muna
150 g jahvatatud mandleid
100 g sarapuupähkleid
Sulata paksupõhjalises potis või ja šokolaad. Vahusta munad ja jahvata mandlid. Haki sarapuupähklid jämedalt (piisab ka, kui need lihtsalt pooleks lõikad).
Kui šokolaad ja või on sulanud, võta pott pliidilt ning sega sisse suhkur ja vaniljesuhkur.
Kui segu on jahtunud, sega sisse jahvatatud mandlid ja hakitud sarapuupähklid. Kõige lõpus lisa ettevaatlikult alt üles segades vahustatud munad ning pane võitatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Mina tegin kahekordse koguse ja panin võiga määritud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Ahju temperatuur peaks olema 170 kraadi ja mul sai kook valmis 20 minutiga (Nigella retsept nägi ette 25-30 minutit küpsetamist). Brownie peaks olema pealt kuiv ja seest niiske - kindlasti seda mitte üle küpsetada, et seest kuivaks ei läheks.
Kõige paremini sobivad brownie juurde vaniljejäätis ja soe šokolaadikaste. Kui koogi võid vabalt eelmisel päeval juba valmis teha, siis šokolaadikaste tuleks valmistada vahetult enne serveerimist. Kastme jaoks on vaja
2 dl vahukoort
220 g tumedat šokolaadi
2 spl kohvi
Pane kõik ained kaussi ja kauss omakorda veevannile ning jäta sulama. Sulanud šokolaad sega ilusaks ühtlaseks kastmeks ja serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: