esmaspäev, 20. detsember 2010

Kihilne porgandikook


Selle porgandikoogi retsepti jagas Heidi Park paar nädalat tagasi Arteris, aga siin on see minupoolsete väikeste muudatustega, millest suurim on ilmselt see, et katte osas asendasin osa toorjuustust kohupiimapastaga nagu eelmise porgandikoogi puhulgi, sest mulle meeldib nii rohkem:) Ainult toojuustuga on kreem kuidagi liiga rasvane (eriti veel, kui sinna nii palju võid sisse läheb nagu siin), kohupiimapasta teeb seda aga mahedamaks ja kreemisemaks.

Koogi tegemist tuleb alustada juba päev varem, sest nii kook kui kreem lähevad paremaks seistes, kui maitsed segunevad. Mässamist on selle koogiga natukene rohkem kui eelmisega. Heidi Park ise ütleb, et porandikook püsib külmas värske ja mahlane, maitse muutub seistes aina paremaks.


Esimesel päeval
240 g jahu
2 tl soodat
3/4 tl soola
1 tl kaneeli
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
200 g suhkrut
200 g rapsiõli
4 suurt muna
240 g riivitud porgandit
100 g röstitud mandleid
20 g viskit
2 spl peenestatud värsket ingverit
Sega kausis viis esimest ainet. Sega teises kausis seitse järgmist koostisosa. Seejärel sega mõlemad  segud ühtlaseks taignaks. Piserda kergelt õliga kaks 24 cm läbimõõduga silikoonvormi ja kata vormide põhjad küpsetuspaberiga. Jaga tainas mõlemasse vormi ja küpseta 170 kraadi juures 25 minutit (kontrolli tikuga, kas on valmis). Jahuta ja hoia jahedas. 
Kate

190 g toasooja võid
250 g toorjuustu
400 g kohupiimapastat
160 g suhkrut
1 apelsini peenelt riivitud koor
1 tl peenestatud ingverit
Sega või, toorjuust, kohupiim ja suhkur ühtlaseks massiks ja suru läbi sõela. Mina surusin teist korda veel, et konsistents oleks ühtlasemalt kreemisem. Sega hulka ingver ja apelsinikoor ning lase külmas üleöö seista.

Teisel päeval 
Pane üks põhjadest taldrikule ja kata kohupiima-toorjuustu seguga. Pane peale teine põhi ja kata kogu kook (sh ääred) ülejäänud kreemiga.
Porgandikaunistused
100 g vett
100 g suhkrut
2 porgandit
mõned tükid värsket ingverit
Koori porgandid ja tõmba nendest juurviljakoorimisnoaga õhukesed laastud. Kuumuta suhkur, ingver ja vesi keemiseni ja pane sinna porgandilaastud kümneks minutiks sisse. Tõsta porgndilaastud köögipaberile ja rulli lilledeks. Kaunista nendega kook. Mina hakkisin ka natukene pistaatsiapähkleid peale, aga võid raputada nii peale kui külgedele ka hakitud ja röstitud mandleid v pähkleid. See porgandikook on mahlasem kui eelmine ning ingver ja apelsin on üleöö seistes kreemile eriliselt hea maitse andnud. Järgmine kord aga proovin seda võiga teha- on nagu natukene harjumuspärasem...:)

2 kommentaari:

Heidi ütles ...

Yay! Looks fabulous and I am very proud!! For a variation I suggest putting in chopped fresh pineapple chunks. :)

Silja Luide ütles ...

thank you, Heidi!!! This recipe is great and everyone loved the cake:)