teisipäev, 14. detsember 2010

Kirsside ja valge šokolaadiga toorjuustukook



Põhi
180 g šokolaadiküpsiseid
2 spl fariinsuhkrut
70 g võid
Täidis
2 muna ja 2 munakollast
2 dl suhkrut
400 g toorjuustu
300 g vaniljega magusat kohupiimapastat
150 g hapukoort
100 g valget šokolaadi
Kate
1/2 kirsikompotti (pooled kirsid ja vedelik 700 g kirsikompotist)
1 želatiinileht


Purusta küpsised ja sega fariinsuhkru ning sulatatud võiga ning suru 24 cm läbimõõduga koogivormi.
Sulata veevannis šokolaad e pane šokolaad väikesesse kaussi ja see omakorda anuma peale, millel on põhjas vesi, kuid vaata, et kauss šokolaadiga vette ei ulatu. Vahusta vispliga munad, munakollased, suhkur ja toorjuust, lisa hapukoor, kohupiimapasta ning sega kiiresti sisse sulatatud šokolaad (siis ei jää tükke). Pane segu vormi põhja peale ja küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund.
Pane kirsid jahtunud koogile. Leota želatiinilehte külmas vees u 10 minutit, pigista kuivaks ja lahusta segades kuumas (keemiseni kuumutatud) kompotivedelikus (u 1,5 dl vedelikku). Kompotivedelikule ei ola vaja suhkrut lisada, sest kook on isegi piisavalt magus ja hapukam kate sobib koogile hästi. Tõsta vedelik supilusikaga koogile ja pane kook mõneks tunniks külma

Kuna mina tegin koogid Karina juubeliks, siis on mõlemale koogile kirssidega "K" täht peale tehtud ja ühest kirsikompotist sai katte kahele tordile.

Kommentaare ei ole: