teisipäev, 7. detsember 2010

Kirssidega kook

Põhi
4 suurt muna
1 dl kakaod
1 dl suhkrut
Immutamiseks
½ kirsikompotti
3 spl kirsilikööri
Kate
2 munakollast
200 g toorjuustu
0,8- 1 dl suhkrut
300 g magusat kohupiimapastat  vaniljega
Põhja jaoks vahusta munavalged kõvaks vahuks. Suuremas kausis vahusta munakollased suhkruga ja lisa kakao (läbi sõela), sega õrnalt pehme kummispaatliga ühtlaseks. Seejärel lisa munavalged õrnalt segades, et õhk jääks segule sisse. Pane segu võitatud ja suhkruga ülepuistatud vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.
Kui oled nii seganud, et munavalgetest õhku välja ei lähe, siis näeb põhi ahjust tulles selline välja, aga vajub suhteliselt kiiresti alla. Võta kirsikompotist (tavaline poest ostetud kompott on 680 v 700 g) u pooled kirsid ja pane need kirsilikööriga õhukindlassse nõusse külmkapis seisma. Jäta kompotivedelik alles. Võid kirsid juba päev enne likööri sisse panna, et oleks rohkem maitset;-) Sega likööris olnud kirsid ja liköör kompotivedelikuga (u pool kompotivedelikust) ja immuta sellega koogi põhi
Vahusta munakollased, toasooja toorjuustu ja suhkruga, lisa vahule juurde kohupiimapasta. Tõsta kreem koogile ja soovi korral riivi peale tumedat šokolaadi.
Selle koogi põhja tegin ma klaasvormi, millega sobib kooki ka serveerida, aga tegelikult võiks põhja vabalt valmis küpsetada ka teistsuguses vormis, sest selle saab sealt ilusti taldrikule kummutada. Sellisel juhul peaks toorjuustu-kohupiimaseguga katma ka koogi ääred. Klaasvorm on mul 26 cm läbimõõduga, tavapäraselt kasutan 24 cm läbimõõduga silikoon- v lahtikäivat vormi.

Kommentaare ei ole: